Vi ste ovde: Početna / O Nama / O BioDVIG Kompaniji

O Nama

Misija

Savremici smo sveta koji ulaže velike napore u očuvanje proizvodnje hrane prirodnog porekla i isto toliko napora da proizvede hranu baziranu na brojnim neprirodnim modifikacijama.

Naša misija je ostvarivanje pozicije preradjivača i proizvodjača zdrave hrane, bazirane na pčelinjim proizvodima i bilju, vrhunskog kvaliteta, bez primena veštačkih aditiva, za redovnu ishranu i specijalne namene. Poštujući kriterjume dobrih proizvodjačkih praksi i porodičnu tradiciju na putu smo misije PRIRODNOG PARTNERA PRIRODI.

proizvodi 

Vizija

Težnje kompanije su usmerene na stalni inovativni rad i uvodjenje savremenih tehnologija radi obogaćivanja i nadgradnje, pre svega, proizvodnog procesa, a potom i ukupnog poslovanja kompanije, sa ciljem izgradnje imidža proizvodjača hrane visokog kvaliteta, fokusiranog na kvalitet proizvoda i zadovoljstvo korisnika.

 

Kratak istorijat

D.O.O. BioDVIG je plod vizije osnivača porodične firme Palić Velimira, profesora biologije, koji se 2002. godine odlučuje na korak otpočinjanja privatnog biznisa i formiranje zanatsko-trgovinske radnje sa proizvodnim asortimanom baziranim na pčelinjim proizvodima i lekovitom bilju.

Startno mala, porodična firma, sa proizvodnjom na skromnih 50 kvadratnih metara i maloprodajnim objektom, počinje svoj put osvajanja tržišta. Mreža velekupaca kao i brojni direktni korisnici stečeni su stalnim radom na promovisanju proizvoda, redovnim učešćima na sajamskim manifestacijma i najbitnije, visokim kvalitetom proizvoda.

Uslovljeni potrebama za stalnim napretkom i inoviranjem radi opstanka na tržištu, proizvodni program je obogaćivan novim proizvodima, uslovi proizvodnje se konstanto poboljšavaju, a ulaskom u procese standardizacije proizvodnje prema zahtevima stadarda ISO i HACCP proizvodni kapacatiteti su višestruko uvećani. Na kraju 2006. standardizaciijom proizvodnje formiran je, namenski izgradjen, proizvodni pogon na 200 kvadratnih metara i proizvodnim uslovima uskladjenim sa zahtevima pomenutih standarda.

 nagrade

Primena najviših standarda u proizvodnji i osnovno načelo kompanije, usresredjenost na kvalitet i kupca, otvorili su put mnogo širem i zahtevnijem medjunarodnom tržištu. Godine 2007.  započeta je saradnja sa kupcima u državama okruženja, a na kraju te godine izvežen je i prvi kontigent čajeva u Australiju.

2009. godine otpočeto je sa procedurom dobijanja izvozniče dozvole za zemlje Evropske unije, i ista je dobijena u oktobru mesecu te godine, a već do kraja 2009. izveženo je skromnih 5000 kg na tržište EU.

2010. ‚‚BioDVIG‚‚ započinje intezivnu i obostrano plodonosnu saradnju sa Savezom Pčelarskih Organizacije Srbije. Najboljom ponudom uslova otkupa meda, vrlo brzo, formirana je mreža dobavljača sa preko 1000 individualnih proizvodjača meda, pčelara i do kraja te godine izveženo je preko 500 t različitih vrsta meda.

2011. donela je poremećaj na tržištu meda na tržištu EU i izvesne blokade izvoza ,te su učinci bili nešto slabiji ali se u tom periodu ‚‚BioDVIG‚‚ proširuje na još 300 kvadratnih metara proizvodnog prostora, shodno potrebama uvećane proizvodnje u predhodnoj godini. Takodje je izmenjena i pravna forma kompanije sa S.Z.T.R. na D.O.O. BioDVIG
proizvodnja
2012. je godina velikog gubitka, pre svega porodice, a potom i kompanije. U Oktobru mesecu preminuo je idejni tvorac, osnivač i vlasnik kompanije Velimir Palić, predani borac za razvoj pčelarstva Srbije. Prerana smrt Velimira odnela je mnogo ali plodovi nemerljivog  žrtvovanja na poslu, ekspertskog odnosa prema proizvodima i proizvodnji ukorenili su u, opet najpre u porodici, a potom i kompaniji nepokolebljive principe poštenog i hrabrog odnosa prema poslu. Do kraja te godine i u toku 2013. preradjeno je i distribuirano preko 1500 t meda na tržište EU, očuvana i proširena mreže kupaca na domaćem tržištu.

U 2014. godini, u znak zahvalnosti pčelarstvu Srbije i  čast osnivača firme profesora Velimira. "BioDVIG" osniva fondaciju za pomoć razvoju pčelarstva usmerenu na pčelare početnike, prvi od budućih koraka produbljivanja saradnje sa pčelarima i ekonomskom osnaživanju porodica rešenih da se bave ovim plemenitim zanimanjem.

Osnažena poslovnim uspesima i lojalnošću velikog broja pčelara, kojima duguje veliku zahvalnost, kompanija nastavlja svoj put ka novim pobedama.

Ljudski resursi

D.O.O. BioDVIG, vodi menadžment tim sa direktorom Igorom Palićem na čelu, a sa struktuirano je u tri osnovna sektora i to:

• Sektor nabavke
Menadžer nabavke
Palić Dosta

• Sektor proizvodnje i kvaliteta
Menadžer kvaliteta i proizvodnje
Palić Goran

• Sektor prodaje i PR
Menadžer prodaje
Direktor Igor Palić

Radni kolektiv čini još šest redovno redovno upošljenih radnika i 5-10 radnika angažovanih sezonski.

 

Prijavite se za bilten

Budite sigurni da ne propustite zanimljive ponude i popuste! Prijavite se za naš bilten i budite uvek u toku sa najnovijim informacijama...

O Nama

D.O.O. BioDVIG je plod vizije osnivača porodične firme Palić Velimira, profesora biologije, koji se 2002. godine odlučuje na korak otpočinjanja privatnog biznisa i formiranje zanatsko-trgovinske radnje sa proizvodnim asortimanom baziranim na pčelinjim proizvodima i lekovitom bilju... Detaljnije

Kontaktirajte Nas

  • Dr Jovana Ristića 212, 34000 Kragujevac
  • +381 34 387 047
  • +381 63 696 493

Vaša korpa

 x 
Prazna korpa